Utazni olcsó, kellemes és környezetbarát lett!

Mosonmagyaróvár: telekocsi ajánlatok

Mosonmagyaróvár város Győr-Moson-Sopron megyében található. Határváros, így főleg gazdasági, kereskedelmi szerepe jelentős.

De a telekocsizók számára is igen kedvező, egy tökéletes megálló a külföldre utazni vágyóknak.

Főbb látnivalói:

  • Mosonmagyaróvári vár
  • Hansági Múzeum
  • Flexum Termál
  • Mosonmagyaróvári szélerőmű-park
  • Római katolikus templomok
  • Református templom 

Mosonmagyaróvár Magyarország északnyugati szögletében helyezkedik el, közel a Szlovák és az Osztrák határhoz. Győr-Moson-Sopron megye harmadik legnagyobb városa, közel 30 ezer fő a lakosa. Budapesttől 160 km-re, Bécstől 84 km-re, Pozsonytól 34 km-re található. A határhoz való közelsége fontos gazdasági, kereskedelmi és ipari központtá teszi. Területén folyik át a Lajta, amely itt egyesül a Mosoni-Dunával. Nemzetközi vasútállomásán a Bécs-Budapest és a Párizs-Isztambul járatok is megállnak.

Termálvize ma a legnagyobb kincse, ami 1966-ban tört elő 2000 méter mélyről, és amit 1967-ben gyógyvízzé is nyilvánítottak. Főleg reumás, légzőszervi bántalmak kezelésre, gyomor- és bélbántalmak gyógyítására alkalmas. A fürdő télen-nyáron várja vendégeit, ami mellett hotelek, éttermek, gyógyászati részlegek is találhatók, igazi kis turisztikai paradicsom.

A diákokat az állami egyeteme, a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar várja. Az intézmény több szakja az élelmiszergazdaságot fogja át. A tanulók az elméleti oktatások mellett a gyakorlati ismereteket az egyetem saját laboratóriumaiban, üzemi körülmények között sajátíthatják el. Mindezek mellett Európa számos országaiban van diákcsere programjuk, ahová a tanulók 3-6 hónapos farm- és szakmai gyakorlatra mehetnek.

Történelmi érdekessége, hogy a város eredetileg két különböző településből állt. Magyaróvár és Moson 1939-ben egyesült, így kisrégiós központ lett.

Mosonmagyaróvár - Hamarosan érkező felhasználók
Elnézést kérünk, auztOsztunk.hu nemrégi futása miatt, még nem áll módunkban olyan hirdetéseket kínálni amik a következő városból érkeznének: Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár - Hamarosan induló felhasználók
Elnézést kérjük, auztOsztunk.hu nemrégi futása miatt, még nem áll módunkban olyan hirdetéseket kinálni amik a következő városból indulnának : Mosonmagyaróvár

Jelentkezzen be, vagy regisztráljon most ingyenesen!

autOsztunk ? Mi a lényege ?