Utazni olcsó, kellemes és környezetbarát lett!

Győr: telekocsi ajánlatok

Győr Magyarország hatodik legnagyobb városa, Győr-Moson-Sopron megye székhelye. Gazdasági, ipari, oktatási és egyházi jelentősége országos. Folyamatosan fejlődik, kiváló közlekedési adottságai miatt kapta meg a „találkozási városok” nevet.

 
Főbb látnivalók:
  • Xántus János Állatkert
  • Püspökerdő
  • Rába-Quelle Fürdő
  • Nemzetközi Mobil MADI Múzeum
  • Bazilika
  • Győri Nemzeti Színház
  • Győri Balett
 
A „folyók városának” nevezik, mivel a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca torkolatánál fekszik. A Kisalföld flórajárásához tartozik. Árvizektől védett területein többnyire szántóföldek vannak.
 
Állattartománya az évszázadok során jelentősen kipusztult, ahogy eredeti növénytakarója is. A nádasok, sások, erdők eltűntek. Ma már csak a Mosoni-Duna árterein; így Püspökerdő, Likócs és Győr-Szentiván között, továbbá Szentivántól keletre találunk nagyobb erdőséget.
 
Magyarország műemlékeiben leggazdagabb városa, elnyerte az Európa-díját. A városban található templomok, paloták, múzeumok igazi turisztikai látványosságnak számítnak. Mindezek mellett Győr fesztiválváros is, ahol a művészet iránti rajongók az év bármely szakában találhatnak kedvükre való kikapcsolódást. Gyógyvizes fürdője lehetőséget kínál a gyógyulni, pihenni vágyóknak.
 
A város fontos vallási központ, a katolikus egyház és az evangélikus egyház püspöki székhelye. A városban található egyházi épületek igazi kincsek, mivel történetük egészen Szent István koráig visszavezethetőek. A Bazilikában található Szent László-herma és Boldog Apor Vilmos síremléke.
 
Győr oktatási központ, itt található a Széchényi István Egyetem, a Győri Katolikus Hittudományi Egyetem, és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere
János Tanítóképző Főiskolai kara. A papnevelés és a tanítóképzés mellett jogi és gazdaságtudományi, műszaki, zeneművészeti és egészségügyi kar is működik.
 
Győr - Hamarosan érkező felhasználók
Elnézést kérünk, auztOsztunk.hu nemrégi futása miatt, még nem áll módunkban olyan hirdetéseket kínálni amik a következő városból érkeznének: Győr
Győr - Hamarosan induló felhasználók
Elnézést kérjük, auztOsztunk.hu nemrégi futása miatt, még nem áll módunkban olyan hirdetéseket kinálni amik a következő városból indulnának : Győr

Jelentkezzen be, vagy regisztráljon most ingyenesen!

autOsztunk ? Mi a lényege ?