Utazni olcsó, kellemes és környezetbarát lett!

Hogyan telekocsizzunk optimálisan a nyári szünet alatt?

Általában,ha a telekocsizásra gondolunk, az jut az eszünkbe, hogy segíthetnénk a szomszédunkon azáltal, hogy elvisszük a gyermekeit az iskolába. Azonban, ahogy szélesedik a környezetbarátok köre, úgy bővül a telekocsi iránt az érdeklődés, munkába menet, templomba menet, szabadidős utazásokra és hétvégékre is alkalmas lett.
Szóval, miért ne adhatnánk néhány tippet arról, hogyan használja ki maximálisan a telekocsit a nyári vakáció alatt ?
 
Ha a telekocsit igénybe vesszük a vakáció alatt, fokozzuk magunk körül a nyári hangulatot: új ismeretségeket köthetünk és sokat teszünk azért, hogy tisztább lehessen a környezetünk.
 
 
Tervezzen előre: 
 
 
A nyár a szabadtéri programok szezonja! Mindenhol fesztivált rendeznek, idehaza és külföldön is. A programon szerepel a balatoni szezon, a strandolás vagy a tengerparti nyaralás is. Ezért nézzen mihamarabb a naptárjára, és jelölje be rajta azokat az eseményeket, dátumokat, helyszíneket ahova szeretne eljutni, ossza meg a terveit az ismerőseivel, rokonaival, így tudnak egymásnak segíteni, hogy olcsón, környezetbarátként eljussanak a célpontig.
 
 
Használja a közösségi hálózatait: 
 
 
Manapság szinte mindenki a Facebookot használja. Érdemes ilyen jellegű közösségi oldalakon megosztania az utazásait (mint ahogyan a www.autosztunk.hu is felkínálja ezt a lehetőséget egy hírdetés feladás során) mert egy gomb nyomással több száz emberhez is eljuthat az információ. Ha meg kínosnak érzi az utazásait meghirdetni az összes ismerőseivel, a Facebook felkínálja azt a lehetőséget, hogy csoport szerkesztésével csak a kiválasztott tagok láthassák a hirdetéseket.(pl. rokonok, közeli ismerősök, kollégák, stb.…) 
 
 
Terjessze tovább a telekocsi előnyeit:
 
 
Persze ma még körül vagyunk véve olyan emberekkel, akik szkeptikusak a telekocsi használatát illetően. Milyen érveink vannak a telekocsi használatára? A telekocsit elsősorban az anyagi oldala teszi szimpatikussá az emberek szemében, megosztódik a benzin, és az autópálya költsége. Emellett kevesebb kilométert is futhatnak a saját autójukkal így akár kevesebb is lehet a szervízelés díja egy év alatt. Ha igénybe vesszük a telekocsit, esélyünk van arra, hogy újra találkozzunk olyan emberekkel, akiket ritkán látunk , vagy új ismeretségeket kössünk egy kellemes, közös utazás során. A föld felmelegedése nagyon aktuális téma lett az utóbbi 10 évben és a telekocsi egy olyan közlekedési mód mely bizonyítottan óvja a természetet és csökkenti a széndioxid kibocsájtást. 
 
 
Fedezze fel a tömegközlekedési lehetőségeket is: 
 
 
Van hogy néha a telekocsi autósoknak is kell egy kis szünet. Ilyenkor kell a tömegközlekedési eszközöket igénybe venni. A telekocsi a legtakarékosabb, legkellemesebb és leggyorsabb utazási mód tud lenni,de nem tekinthető az egyetlennek. Bárhova is megy az ember, érdemes, hogy ismerje a különféle tömegközlekedési eszközöket. Miért maradna le egy kör buszozásról Londonban? Miért hagyná ki Párizsban a metrózást? Vagy Japánban a gyorsvonatot? Ezek az eszközök környezetbarátok és hozzátartoznak uti élményeikhez.
 
Kellemes utazást kívánunk az autOsztunk.hu közösségének (remélhetőleg sok napsütéssel!)
 
 
Ebben a kategóriában: 
Hozzászólás

Az autOsztunk.hu telekocsi rendszer törődik Önnel és a természettel, ezért...

Jelentkezzen be, vagy regisztráljon most ingyenesen!

autOsztunk ? Mi a lényege ?

autOsztunk.hu hírlevél

Tudjon a legújabb blog posztokról

RSS csatornán keresztül
Feliratkozás az RSS csatornára